Back
Mus musculus
| Family Name: | Muridae |
| Taxonomic Group: | Vertebrates (Mammal) |
| Common Name: | House Mouse |
Name
Description
| Size | 9 cm |
|---|---|
| Description | Upperparts greyish brown; underparts slightly paler. Fur soft. Snout pointed. Tail uniformly dark brown and almost naked. |
Ecology, Habitat & Location
| Ecological Notes | Active at night. Feeds on a mix of plant and animal materials. |
|---|---|
| Habitats | Terrestrial |
| Distribution | Found commonly in rural areas. In Singapore, found at Pulau Ubin. Widespread in India, China and Southeast Asia. |
| Nature Areas | Pulau Ubin |
Status
| Species Status | Native |
|---|
